98675
Książka
W koszyku
Mleko i sery w naszej kuchni / Jadwiga Celczyńska. - Wydanie I. - Warszawa : Wydawnictwo Watra, 1988. - 180 stron ; 21 cm.
O wartości odżywczej mleka decyduje jego skład chemiczny. Mleko zawiera w zasadzie wszystkie składniki pokarmowe, potrzebne do życia i rozwoju organizmu. Niedobór występuje tylko w ilości żelaza i witaminy C, który należy uzupełniać warzywami i owocami. Mleko jest roztworem wodnym białek, cukrów, składników mineralnych, witamin i tłuszczu... (Fragment tekstu)
Status dostępności:
Biblioteka Naukowo-Techniczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej