98675
Książka
W koszyku
Od dawna znane są powiedzenia dotyczące prawidłowego odżywiania się: „zdrowiej jeść – zdrowiej żyć”, „dobry kucharz jest dobrym lekarzem”, „lepiej się trawi to, co dobrze smakuje”. Przyrządzanie smacznych i zdrowych potraw może być zajęciem przyjemnym i twórczym. Chcemy przekonać Czytelników, że gotować można z przyjemnością. Konieczna jest do tego znajomość przypraw oraz możliwości ich stosowania. Aby poznać przyprawy, należy najpierw poznać rośliny, które ich nam dostarczają, następnie zaznajomić się ze składem chemicznym przypraw i wpływem, jaki wywierają na organizm ludzki. Trzeba też wiedzieć, jak pachną i smakują, do jakich potraw mogą być dodawane oraz jakie są ich nazwy handlowe, co ułatwi nam zakupy.
Status dostępności:
Biblioteka Naukowo-Techniczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63 (1 egz.)
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 63 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Koreniny, 1983
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia strona [235]. - Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej