98675
Książka
W koszyku
Wielka księga produktów regionalnych i tradycyjnych / [opracowanie tekstu Katarzyna Zioła-Zemczak]. - Bielsko-Biala : Wydawnictwo Dragon, copyright 2016. - 447, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 34 cm.
(Dobra Kuchnia)
"Wielka księga produktów regionalnych i tradycyjnych" to propozycja dla miłośników polskich smaków, prezentująca specjalności zarejestrowane w Europejskim Systemie Ochrony Produktów Regionalnych i Tradycyjnych. Część pierwsza opisuje szczególowo 38 przysmaków regionalnych - nie tylko ich walory smakowe, ale także sposoby, w jaki sposób powstają, ich związki z tradycją, historią i geografią regionu. Część druga to zwięzły katalog ponad 1500 produktów tradycyjnych uporządkowany według województw. "Wielka księga..." to znakomite kulinarne wademekum, niezastąpione dla wszystkich, którzy podróżując po Polsce, lubią odkrywać lokalne specjalności, poszukują przysmaków na lokalnych targach żywności i świadomie kupują polską żywność. Oprócz opisów produktów i gotowych potraw Czytelnik znajdzie tu informacje o świętach i festiwalach kulinarnych, wybrane przepisy i liczne ciekawostki. Całość uzupełniają apetyczne zdjęcia. (Z okł.)
Status dostępności:
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okładce i stronie tytułowej dodatkowy tytuł: Smakuj Polskę : regionalne specjały i tradycje kulinarne.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej