95475
Book
In basket
Polski zielnik kulinarny : krajowe zioła jadalne i przyprawowe : leksykon i przepisy / Barbara i Adam Podgórscy. - Wydanie I. - Poznań : Wydawnictwo Kurpisz, copyright 2004. - 274 strony, [20] stron tablic kolorowych : fotografie, rysunki ; 25 cm.
Książka zrodziła się z zafascynowania autorów wnioskiem płynącym z prostego na pozór spostrzeżenia, że wiele roślin nas otaczających, zwłaszcza dziko rosnących, ale nie tylko, gdyż także występujących w naszych mieszkaniach, na balkonach, w ogródkach przydomowych i na działkach, posiada walory odżywcze, których na co dzień sobie nie uświadamiamy. Nie wiemy, nie pamiętamy, że często niepozorne zielska, jak popularnie mówimy, stanowiły przez stulecia ważny składnik pożywienia naszych przodków. A i obecnie mogą znaleźć zastosowanie dla celów kulinarnych i warto o tych możliwościach przypomnieć. (Z okładki)
Availability:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 641/642 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia strony 271-274.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again