95643
Book
In basket
Rozmowy przy stole / Natalia Sosin-Krosnowska. - Wydanie I. - Kraków : Znak Koncept, 2021. - 319, [1] strona : fotografie ; 24 cm.
Czym jest współczesna kuchnia polska? Czy to schabowy z ziemniakami, pierogi ruskie i kapusta? Nie! To wyjątkowe, choć często proste dania powstające w zgodzie z ideą slow food. Wyrusz w niezwykłą podróż przez urzekające wioski i malownicze zakątki, które odkryjesz dzięki KULINARNEMU PRZEWODNIKOWI NATALII SOSIN-KROSNOWSKIEJ. Poznaj wspaniałe smaki i lokalne produkty, które trafiają prosto z ogrodu na stół. Dowiedz się, jak doprawić tradycyjne dania szczyptą nowoczesności. - Wegański smalec z fasoli - Pasztet z amarantusa ze śliwkami - Omlet z kiszoną kapustą, olejem szczypiorkowym i miodem - Policzek wołowy na purée chrzanowym z piklowanymi burakami - Tartaczna zupa rybna - Deser z ogórka z pistacjami - Domowy cydr (Rec. Wydawn.)
Availability:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 641/642 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce podtytuł: o życiu na wsi, gotowaniu i miłości.
Bibliography, etc. note
Indeks.
Additional physical form available note
Książka dostępna także jako e-book.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again