Sortowanie
Źródło opisu
IBUK Libra
(40)
Katalog zbiorów
(29)
Forma i typ
E-booki
(40)
Książki
(29)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(16)
wypożyczone
(12)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(1)
Czytelnia główna
(1)
Biblioteka Naukowo-Techniczna
(9)
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
(18)
Autor
zbiorowe Opracowanie
(5)
Daniłowska Alina
(3)
Gruziel Kinga
(2)
Gutkowska Krystyna
(2)
Górski Jarosław
(2)
Kmieć Dorota
(2)
Mańkowski Piotr
(2)
Mikuła Aneta
(2)
Połeć Wojciech
(2)
Wysocki Jerzy
(2)
Zawojska Aldona
(2)
Adamczak Lech
(1)
Autorów Wielu
(1)
Bawa Halilu Saeed
(1)
Brodzińska Katarzyna
(1)
Błaszczak Iwona
(1)
Błażejowska Małgorzata
(1)
Chądrzyński Mariusz
(1)
Cichocka Kinga
(1)
Ciepielowski Andrzej
(1)
Cieszewska Agata
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Drapała Tadeusz ( -2008)
(1)
Dłużewska Elżbieta
(1)
Falkowski Tomasz
(1)
Grontkowska Anna
(1)
Gutkowskiej Pod Redakcją Krystyny
(1)
Gębska Monika
(1)
Hornowski Andrzej
(1)
Idzik Marcin
(1)
Jabłońska Lilianna
(1)
Jurczak Marek E. (1938- )
(1)
Jędruchniewicz Andrzej
(1)
Kaca Edmund (1948- )
(1)
Kaczyńska Małgorzata
(1)
Kazimierczak Renata
(1)
Kosiński Wiesław
(1)
Kozak Sylwester
(1)
Kozłowska Lucyna
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(1)
Kraciuk Jakub
(1)
Krajewski Adam
(1)
Kubrak Elżbieta
(1)
Kubrak Janusz
(1)
Kuczewski Józef
(1)
Kącka Bożena
(1)
Kłoczko-Gajewska Anna
(1)
Leszczyński Krzysztof
(1)
Lewicki Piotr P
(1)
Maśniak Jacek
(1)
Mikuta Beata
(1)
Miszczak Maciej
(1)
Olewnicki Dawid
(1)
Papierowska Ewa
(1)
Parlińska Maria
(1)
Parzonko Andrzej
(1)
Pisula Andrzej
(1)
Podlaski Sławomir
(1)
Pospiech Edward (1949- )
(1)
Połoński Mieczysław
(1)
Raczkowska Małgorzata
(1)
Rekiel Anna
(1)
Roman Michał
(1)
Roszkowski Henryk
(1)
Rusinowski Zbigniew
(1)
Rylke Jan
(1)
Sadaj-Sado Kazimierz
(1)
Sadowska Ała
(1)
Sikora Dorota
(1)
Sikorska-Wolak Izabella
(1)
Sobczak Wioleta
(1)
Sońta Marcin
(1)
Stolarska Alicja
(1)
Stępka Stanisław
(1)
Suchodolski Przemysław
(1)
Szatyłowicz Jan (1963- )
(1)
Szczucka Ewa
(1)
Szejba Daniel
(1)
Tyburski Józef. 631.95(438):631.147
(1)
Utzig Monika
(1)
Wasiak-Zys Grażyna
(1)
Wiatrak Andrzej Piotr
(1)
Wielechowski Michał
(1)
Witomski Piotr
(1)
Wojewódzkiej-Wiewiórskiej Pod Red. Nauk. Agnieszki
(1)
Wyleżałek Joanna
(1)
Zieliński Wojciech
(1)
Złotoszewska-Niedziałek Hanna
(1)
Świetlikowska Krystyna
(1)
Świątkowska Monika
(1)
Żakowska-Biemans Sylwia
(1)
Żarska Barbara
(1)
Rok wydania
2020 - 2025
(40)
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(19)
1990 - 1999
(4)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(69)
Język
polski
(69)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Żywność
(4)
Geodezja
(3)
Fotogrametria
(2)
Inżynieria środowiska
(2)
Agroturystyka
(1)
Alergia
(1)
Alergia pokarmowa
(1)
Alzheimer
(1)
Architektura krajobrazu
(1)
Architektura ogrodowa
(1)
Astma
(1)
Borelioza
(1)
Budownictwo
(1)
Chemia nieorganiczna
(1)
Chemia nieorganiczna zadania
(1)
Choroba wieńcowa
(1)
Choroby cywilizacyjne
(1)
Choroby układu trawiennego
(1)
Choroby zawodowe
(1)
Cmentarze
(1)
Cukrzyca
(1)
Depresja
(1)
Deszczownie
(1)
Dietetyka
(1)
Drewno
(1)
Dysocjacja elektrolityczna
(1)
Ekonomia
(1)
Ekotoksykologia
(1)
Fundusze strukturalne
(1)
Gastronomia
(1)
Geologia
(1)
Geomatyka
(1)
Gospodarka wodna
(1)
Gospodarstwa ekologiczne
(1)
Grzyby rozkładające drewno
(1)
Grzyby uprawne
(1)
HACCP
(1)
Hotelarstwo
(1)
Inwestycje budowlane
(1)
Jakość produktu
(1)
Katastrofy budowlane
(1)
Krajobraz
(1)
Ksylofagi
(1)
Kwaśne deszcze
(1)
Mapy wieloskalowe - sporządzanie
(1)
Maszyny leśne
(1)
Maszyny rolnicze
(1)
Maszyny rolnicze i leśne
(1)
Mechanika płynów
(1)
Mięso
(1)
Mleko
(1)
Nadciśnienie
(1)
Nawadnianie
(1)
Nerwica
(1)
Obiekty budowlane
(1)
Obliczenia geodezyjne
(1)
Obsługa klineta
(1)
Ochrona krajobrazu
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Ogrody
(1)
Otępienie
(1)
Owoce
(1)
PHARE-Polska
(1)
Parki
(1)
Pałac Wilanowski
(1)
Personel w gastronomii
(1)
Planowanie przestrzenne
(1)
Pomiary geodezyjne
(1)
Prawo ochrony środowiska
(1)
Produkcja żywności
(1)
Projekt zarządzanie
(1)
Projektowanie ogrodów
(1)
Przemysł mleczarski
(1)
Przyprawy
(1)
Pylica
(1)
Rolnictwo ekologiczne
(1)
Roztwory
(1)
Rośliny okopowe
(1)
Rośliny trujące
(1)
Rośliny zbożowe
(1)
SAPARD-Polska
(1)
Skażenia środowiska
(1)
Statystyczne tablice
(1)
Statystyka matematyczna
(1)
Surowce roślinne
(1)
Tablice statystyczne
(1)
Tereny zielone
(1)
Toksykologia środowiskowa
(1)
Turystyka
(1)
Turystyka wiejska
(1)
Układ trawienny
(1)
Usługi turystyczne
(1)
Utlenianie
(1)
Warzywa
(1)
Woda
(1)
Zadania chemia nieorganiczna
(1)
Zarządzanie projektami
(1)
Zarządzanie zasobami wodnymi
(1)
Zespół jelita drażliwego
(1)
Środki ogniochronne
(1)
Temat: czas
1901-
(1)
1989-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Praca zbiorowa
(11)
Podręczniki akademickie
(9)
podręcznik akademicki
(2)
Ćwiczenia i zadania
(1)
Ćwiczenia i zadania dla szkół wyższych
(1)
Dziedzina i ujęcie
Inżynieria i technika
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
69 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 63 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Naukowo-Techniczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 55 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ogólna technologia żywności jest przedmiotem kierunkowym dla studentów Wydziału Nauk o Żywności realizujących program studiów na kierunkach: technologia żywności i żywienie człowieka, bezpieczeństwo żywności oraz towaroznawstwo. Jest to przedmiot, który opisuje, charakteryzuje i kwalifikuje zjawiska zachodzące podczas procesów jednostkowych pozyskiwania, przechowywania, przetwórstwa i dystrybucji produktów żywnościowych. (Ze wstępu)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 55 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 63 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ćwiczenia z systemów nawodnień : deszczownie / Edmund Kaca, Ewa Papierowska, Jan Szatyłowicz, Daniel Szejba ; redakcja naukowa Edmund Kaca. - Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2018. - 115 stron, [2] karty tablic złożone : ilustracje, fotografia, mapa, wykresy ; 24 cm.
Cel ćwiczeń z projektowania deszczowni jest uwarunkowany ogólnymi, współcześnie uznanymi celami nauczania. Niniejszy przewodnik powinien ułatwić trwałe opanowanie przez studentów wiadomości określonych programem studiów, umiejętności, nawyków oraz sprawności i przyzwyczajeń dotyczących projektowania, a szczególnie projektowania deszczownianych obiektów nawadniających... (Fragment wprowadzenia)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Naukowo-Techniczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 631/633 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 663 (1 egz.)
Książka
CD
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Naukowo-Techniczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 52 (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 67/68 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Naukowo-Techniczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 531/534 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Naukowo-Techniczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 631/633 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia główna
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 66 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
DVD
W koszyku
Podręcznik przeznaczony dla studentów studiujących nauki o żywności i żywieniu człowieka, dietetyki i towaroznawstwa oraz kadry inżynierskiej w przedsiębiorstwach przemysłu mięsnego.
Na krajowym rynku pomocy dydaktycznych (...) podręcznik jest pierwszą (wieloautorską), specjalistyczną, akademicką pozycją wydawniczą. Oznacza to, że w odniesieniu do dyscypliny naukowej "nauki o żywności i żywieniu" i należącej do niej poddyscypliny "naukowe podstawy przetwórstwa surowców roślinnych i zwierzęcych" przedstawiana w nim dziedzina wiedzy nie ma aktualnie wzoru wśród krajowych wydawnictw specjalistycznych. (...) Układ tematyczny podręcznika i wzajemne powiązania rozdziałów są w pełni uzasadnione i spełniają wymogi dydaktyki na poziomie akademickim oraz warunki logicznego przekazu podstaw nauki o mięsie, o jego budowie histologicznej, wchodzących w skład mięsa bardzo licznych białkach, pełniących wysoce zróżnicowane funkcje, składzie tkankowym i chemicznym, w tym o związkach mineralnych, witaminach oraz wartości żywieniowej itp. Zaletą podręcznika jest w pełni aktualna prezentacja stanu wiedzy o mięsie i o rozwiązaniach technicznych stosowanych w procesach uzyskiwania i przetwarzania miesa. (...) pod wzgledem merytorycznym podręcznik odzwierciedla współczesny stan nauki o mięsie i technologii jego przetwarzania. (Z okł.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 63 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 69 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Naukowo-Techniczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 005 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej