98675
Book
In basket
Od dawna znane są powiedzenia dotyczące prawidłowego odżywiania się: „zdrowiej jeść – zdrowiej żyć”, „dobry kucharz jest dobrym lekarzem”, „lepiej się trawi to, co dobrze smakuje”. Przyrządzanie smacznych i zdrowych potraw może być zajęciem przyjemnym i twórczym. Chcemy przekonać Czytelników, że gotować można z przyjemnością. Konieczna jest do tego znajomość przypraw oraz możliwości ich stosowania. Aby poznać przyprawy, należy najpierw poznać rośliny, które ich nam dostarczają, następnie zaznajomić się ze składem chemicznym przypraw i wpływem, jaki wywierają na organizm ludzki. Trzeba też wiedzieć, jak pachną i smakują, do jakich potraw mogą być dodawane oraz jakie są ich nazwy handlowe, co ułatwi nam zakupy.
Availability:
Biblioteka Naukowo-Techniczna
There are copies available to loan: sygn. 63 (1 egz.)
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
All copies are currently on loan: sygn. 63 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Koreniny, 1983
Bibliography, etc. note
Bibliografia strona [235]. - Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again