98675
Book
In basket
Mięso na różne sposoby : 169 przepisów / [wybór i adaptacja tekstu Anna Reda]. - Wydanie I. - Warszawa : Prószyński Media, 2009. - 175, [1] strona : fotografie kolorowe ; 24 cm.
(Biblioteczka Poradnika Domowego: wydanie specjalne ; 1(6)/09)
Mięso i drób... Upiec czy usmażyć, przygotować na słodko czy pikantnie, podać na ciepło czy na zimno? Wybór będzie łatwiejszy, kiedy sięgniemy po przepisy z różnych stron świata. W kuchniach różnych narodów jest niezliczona ilość dań z mięsa. I nic dziwnego, bo zmienia swój smak nie tylko w zależności od sposobu przyrządzania (gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie),ale także od użytych do jego przyrządzenia przypraw oraz od dodatków, z którymi się je podaje. W kuchni polskiej przez wieki niezwykle bogata była propozycja dań z mięsa, m.in. pieczenie, pasztety, rolady, kotlety, bitki. W tej książce zebrano atrakcyjne i sprawdzone przepisy na potrawy z mięsa i drobiu – pieczenie i pasztety, zrazy i klopsy, kotlety i medaliony, gulasze i potrawki. Oprócz tanich i łatwych w wykonaniu znalazły się tu również dania wykwintne, mogące być ozdobą niejednego stołu. Mamy nadzieję, że prezentowane przepisy urozmaicą Państwa codzienny jadłospis.
Availability:
Biblioteka Naukowo-Techniczna
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again