Książka
W koszyku
Polski zielnik kulinarny : krajowe zioła jadalne i przyprawowe : leksykon i przepisy / Barbara i Adam Podgórscy. - Wydanie I. - Poznań : Wydawnictwo Kurpisz, copyright 2004. - 274 strony, [20] stron tablic kolorowych : fotografie, rysunki ; 25 cm.
Książka zrodziła się z zafascynowania autorów wnioskiem płynącym z prostego na pozór spostrzeżenia, że wiele roślin nas otaczających, zwłaszcza dziko rosnących, ale nie tylko, gdyż także występujących w naszych mieszkaniach, na balkonach, w ogródkach przydomowych i na działkach, posiada walory odżywcze, których na co dzień sobie nie uświadamiamy. Nie wiemy, nie pamiętamy, że często niepozorne zielska, jak popularnie mówimy, stanowiły przez stulecia ważny składnik pożywienia naszych przodków. A i obecnie mogą znaleźć zastosowanie dla celów kulinarnych i warto o tych możliwościach przypomnieć. (Z okładki)
Status dostępności:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia strony 271-274.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej