6 wyników
Książka
W koszyku
Król lasu. Superbohater w świecie mykologii. Prawdziwek. Borowik. Ludzie są w stanie poświęcić życie, by znaleźć upragnionego grzyba. Pål Karlsen, miłośnik grzybów z Norwegii, zabiera nas w fascynującą podróż w głąb borowikowego świata. By odkryć jego tajemnice, przemierza glob wzdłuż i wszerz. Poznaje różne oblicza prawdziwka - jedno z najpiękniejszych i najbardziej fantastycznych niespodziewanie odnajduje w Polsce, prawdziwej borowikowej ziemi obiecanej, gdzie natrafił na nieznany nowy gatunek grzyba. Poznaj leśnego superherosa, który pojawia się tam, gdzie chce, i kiedy mu się tylko podoba. Którego nie da się udomowić. Grzyba-anarchistę… bo każdy borowik jest z natury dziki. Oto jedyna biografia, która zawiera przepisy, jak ugotować jej bohatera. (Rec. Wydawn.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia główna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 538-P (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ogólna technologia żywności / Eugeniusz Pijanowski et.al. - Wyd. 8 uaktual. - Warszawa : WNT, 2004. - 584, [2] s. : rys., tab., wykr. ; 25 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę by zobaczyć szczegóły.
Filia Magdalena
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Polityka wyżywienia ludności / Mariusz Rudy. - Rzeszów : Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2016. - 225, [1] strona : ilustracje ; 23 cm.
Podręcznik składa się z 14 rozdziałów, w których przedstawiono zagadnienia związane z szeroko ujętą, tj. w aspekcie prawnym, ekonomicznym, gospodarczym, społecznym i zdrowotnym, problematyką wyżywienia obywateli w dobie globalizacji. Przyjęty układ i kolejność poszczególnych rozdziałów pozwalają na szczegółowe zapoznanie się ze złożoną ilością zagadnień dotyczących światowych i regionalnych problemów wyżywienia ludności. Zaprezentowana w podręczniku najnowsza wiedza o interdyscyplinarnym charakterze będzie służyła studentom na kierunkach nauczania związanych z gospodarką żywnościową, produkcją rolniczą, bezpieczeństwem żywnościowym, jak również żywieniem człowieka, ułatwiając zrozumienie czynników i złożonych mechanizmów warunkujących zapewnienie wyżywienia ludności i bezpieczeństwa żywnościowego. (Rec. Wydawn.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 338 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 658 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Różnorodność win dostępnych na terenie województwa podkarpackiego dotyczy nie tylko smaku, aromatu, barwy, sposobu produkcji, ale przede wszystkim składu chemicznego i zawartości składników bioaktywnych. Uprawa winorośli w Polsce nie należy do najłatwiejszych ze względu na warunki klimatyczne. Pomimo tego produkcja wina jest dobrze rozwijającą się gałęzią przemysłu w naszym kraju. Najczęściej wykorzystywanymi odmianami winorośli są mieszańce ze względu na ich przystosowanie do trudnych warunków klimatycznych i wysoką odporność na choroby... (Fragment)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej