76 wyników
Książka
W koszyku
Książka zawiera syntetyczną analizę zmieniającego się znaczenia żywności w życiu współczesnego człowieka, zarówno w wymiarze pozytywnym, jak i negatywnym. Podkreśla jej zasadniczą funkcję odżywczą, ale podejmuje też tematykę antropogenizacji żywności. Człowiek bowiem ingeruje we wszystkie etapy powstawania żywności: "od pola rolnika do stołu użytkownika". W żywności zatem mogą się znaleźć: obce i naturalne nieodżywcze substancje związane z produkcją i obrotem, związki pochodzące z emisji przemysłowych, środków transportu i obróbki termicznej, a także dodatki do żywności celowo dodane oraz alergeny pokarmowe. Dlatego zasadniczego znaczenia nabiera poruszany w podręczniku problem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, zarówno w skali krajowej, jak i międzynarodowej. Prof. dr hab. n. med. Emilia Kolarzyk. Tematyka podręcznika jest różnorodna, a przedstawione zagadnienia wymagają interdyscyplinarnego ujęcia, stąd też Autorzy opracowujący poszczególne problemy reprezentują różne dziedziny wiedzy medycznej i przyrodniczej. Sprawia to, że poziom merytoryczny podręcznika jest wysoki, a rozdziały opracowane są w sposób rzetelny i kompetentny. Zostały uwzględnione najnowsze osiągnięcia naukowe oraz aktualne piśmiennictwo i uregulowania prawne, obowiązujące zarówno w Polsce, jak i w innych krajach Unii Europejskiej. Tak napisany podręcznik znajdzie na pewno szerokie grono odbiorców. Z recenzji prof. dr. hab. n. med. Andrzeja Borzęckiego. Z satysfakcją pragnę podkreślić, że rozdziały związane z toksykologią prezentują szczególnie wysoki poziom naukowy, i wyrażam przekonanie, że takie będzie również odczucie Czytelników. Z całą odpowiedzialnością rekomenduję Czytelnikom podręcznik Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka pod redakcją Emilii Kolarzyk, stworzony przez interdyscyplinarne grono wysokiej klasy specjalistów. Z recenzji prof. dr. hab. n. med. Janusza Pacha (Z okł.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tyt. oryg. : Vitamin bible for your kids, 1981.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Oddział dla dzieci - czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: "Parent's nutrition bible" 1991.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Oddział dla dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: Baby-led weaning : helping your baby love good food, 2008.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę by zobaczyć szczegóły.
Oddział dla dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Filia Magdalena
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Filia Zawodzie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Septem.pl)
Tytuł oryginału: Bright line eating : the science of living happy, thin & free.
Bright Line Eating: zatrzymaj błędne koło jedzenia, kalorii i kilogramów! Jeśli uważasz, że epidemia otyłości jest jednym z najpoważniejszych problemów ludzkości, to... masz całkowitą rację. W niektórych grupach społecznych osoby o właściwej wadze stanowią wyraźną mniejszość. Równocześnie nadwaga i otyłość przekładają się na liczne schorzenia i ciała, i ducha. Poczucie, że jest się gorszym, brzydkim i nic nie wartym, jest równie szkodliwe, jak choroby serca, naczyń krwionośnych i stawów. Niestety, pozbycie się nadmiaru kilogramów i utrzymanie zgrabnej sylwetki jest niezwykle trudne. Mimo opracowania tysięcy odchudzających diet i preparatów problem otyłości wciąż nęka setki milionów ludzi. Z tej książki dowiesz się, jak schudnąć skutecznie i bez efektu jojo. Dzięki połączeniu zdobyczy nauki o mózgu i odkrycia, co blokuje nasz wewnętrzny mechanizm utrzymania właściwej wagi ciała, udało się skonstruować holistyczny program uwzględniający specyficzne funkcje mózgu i likwidujący problem "braku silnej woli". Naucz się czterech prostych zasad Bright Line Eating, zmień podejście do jedzenia i poznaj niezwykle ciekawą filozofię odżywiania się. Bez trudnych wyrzeczeń, bez wyniszczającej samokontroli schudniesz, odzyskasz zgrabną sylwetkę i zdrowie. Wreszcie spełnisz swoje marzenie: będziesz szczupłym, szczęśliwym i wolnym człowiekiem! (Rec. Wydawn.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Chirurgia : podstawy / redakcja naukowa Stanisław Głuszek. - Wydanie II uaktualnione i rozszerzone. - Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2019. - XII, [2], 488, [1] strona : ilustracje, fotografie ; 24 cm.
Nowe wydanie podręcznika, będącego kompendium najważniejszych wiadomości z zakresu chirurgii, uwzględniające aktualne wytyczne postępowania lekarskiego i pielęgniarskiego. W obecnej edycji zaktualizowano treść wszystkich rozdziałów, a niektóre z nich zostały przygotowane przez nowych autorów. Tak jak w poprzednim wydaniu, w wielu rozdziałach przekroczono zakres podstawowych wiadomości wymaganych od studentów z danej tematyki, ponieważ autorzy przyjęli zasadę, że w przypadku najczęściej występujących chorób podręcznik umożliwi poszerzenie wiedzy bez konieczności korzystania z innych źródeł. Ważną część książki stanowi wstęp do rozważań klinicznych, a więc rozdziały o metabolizmie i zakażeniach. Przy omawianiu chorób poszczególnych układów zwrócono uwagę na najważniejsze problemy związane z opieką lekarską i pielęgniarską. Książka została przygotowana z myślą o studentach wydziału Nauk o Zdrowiu, a jej zakres dydaktyczny odpowiada programowi kształcenia na kierunkach: pielęgniarstwo, położnictwo, ratownictwo medyczne oraz fizjoterapia. Może być także źródłem podstawowej wiedzy dla studentów kierunku lekarskiego. (Rec. Wydawn.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedzenia żywności wywołującej stany zapalne. Rozwiązaniem jest przekonanie naszego układu odpornościowego, że jesteśmy bezpieczni. W swojej najnowszej książce Izabella Wentz podpowiada, jak to zrobić za pomocą właściwej diety. Co jeść, by pozbyć się objawów hashimoto jest przyjaznym przewodnikiem dla osób, które chcą mieć kontrolę nad własnym zdrowiem. Dowiesz się z niej między innymi: - jak dobrać strategię odżywiania odpowiednią dla osób chorujących na hashimoto, - jak powinna wyglądać dieta w okresie remisji, - co wprowadzić do codziennych posiłków, a co wykluczyć. Książka zawiera też przepisy na zdrowe i proste dania zakorzenione w polskiej tradycji. Co jeść, by pozbyć się objawów hashimoto jest kolejną książką Izabelli Wentz, cenionego eksperta i autorytetu w dziedzinie eliminowania objawów choroby Hashimoto. Autorka, chorująca od wielu lat na hashimoto, swoją karierę zawodową poświęciła poszukiwaniu skutecznej drogi do remisji. Jej poradnik zawiera wiele wskazówek, przepisów i planów żywieniowych, które wspomogą pacjentów w radzeniu sobie z objawami. Polecam! (Rec. Wydawn.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Detoks dla bystrzaków / Caroline Shreeve ; [tłumaczenie Joanna Sugiero]. - Gliwice : Wydawnictwo Helion, copyright 2017. - 318, [2] strony : ilustracje ; 23 cm.
(Dla Bystrzaków)
(Septem)
Na okładce: w prostocie tkwi siła.
Tytuł oryginału: Detox for dummies.
Zrób wiosenne porządki w swoim organizmie, schudnij i poczuj się wspaniale dzięki temu prostemu i zrozumiałemu poradnikowi. Ta książka, pełna specjalistycznych porad na temat diety i odżywiania, a także przepisów na pyszne dania na cały okres detoksu, pokazuje, jak bezpiecznie i skutecznie poprawić swoje żywienie i styl życia. Bez względu na to, czy planujesz weekendowy detoks, siedmiodniowe oczyszczanie, czy pełne dwutygodniowe odnowienie organizmu, „Detoks dla bystrzaków” pomoże Ci osiągnąć cel. W książce: - osobisty plan diety, - utrzymanie motywacji na wysokim poziomie, - plan detoksu od początku do końca, - wydalanie toksyn i odżywianie całego organizmu, -narządy odpowiedzialne za detoks, - walka ze stresem. Caroline Shreeve jest lekarzem rodzinnym i autorką tekstów o zdrowiu. Pisze książki i artykuły na różne tematy związane ze zdrowiem. (Rec. Wydawn.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: "The aztec diet : chia power : the superfood that gets you skinny and keeps you healthy" 2013.
Oto plan rewolucyjnej, trójfazowej diety azteckiej, opartej na pokarmach, które spożywali Aztekowie. Najważniejszym jej składnikiem są cudowne nasiona chia, które przebijają pod względem wartości odżywczych każdy inny rodzaj zdrowej żywności. Zawierają one 8 razy więcej omega-3 niż hodowlany łosoś atlantycki, 6 razy więcej wapnia niż mleko, 3 razy więcej żelaza niż szpinak, 2 razy więcej błonnika niż otręby, 15 razy więcej magnezu niż brokuły, 4 razy więcej selenu niż len! Jeśli połączysz chia z produktami, które jesz na co dzień, a które królowały w jadłospisie Azteków, takimi jak: fasola, kukurydza, indyk, pomidory czy ryby, już po tygodniu stosowania diety waga wskaże o 4 kg mniej! Postępuj zgodnie z planem diety: - Faza I to etap przyspieszenia metabolizmu, gwarantujący szybki i skuteczny spadek wagi; polega ona na codziennym wypijaniu trzech smoothie z chia. - Podczas fazy II popołudniowy koktajl zostanie zastąpiony odżywczym lunchem, dzięki czemu pokonasz typowy dla wielu diet okres stagnacji. W ten sposób odpowiednio zasilone ciało zwiększy swoją wydajność, a ty nabierzesz ochoty na ćwiczenia. - Faza III to powrót do regularnych posiłków; w tym czasie dowiesz się, jak wybierać odżywcze produkty, nauczysz się dobierać odpowiednie przepisy kulinarne oraz na stałe włączysz ćwiczenia fizyczne do swojego planu dnia. Dzięki diecie azteckiej poczujesz się lepiej niż kiedykolwiek wcześniej, ponieważ zrealizujesz pięć imponujących celów: będziesz szczupły i syty, wyeliminujesz bomby węglowodanowe, pozbędziesz się stanów zapalnych i ustrzeżesz przed wieloma chorobami, zapewnisz sobie składniki odżywcze najwyższej jakości, a twój mózg poczuje się doskonale. W książce znajdziesz dwutygodniowe menu, przepisy na proponowane potrawy, listę produktów i zestawienie produktów zastępczych, by dostosować to, co jesz, do tego, co ci smakuje. Poznaj ten najlepszy podręcznik zdrowego, pysznego żywienia i stylu życia ostatnich lat! (Rec. Wydawn.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Filia Magdalena
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: The overnight diet : the proven plan for fast, permanent weight loss, 2013.
Dieta nocna to pierwszy na świecie potwierdzony badaniami medycznymi, skuteczny sposób na utratę zbędnych kilogramów podczas snu, który przynosi natychmiastowe i trwałe rezultaty. Już podczas pierwszej nocy możesz zgubić prawie 1 kilogram, a podczas pierwszego tygodnia aż 4 kilogramy nadmiernej wagi. Dr Caroline Apovian, czołowa badaczka otyłości i redukcji wagi, stworzyła kompilacyjną dietę (postna oraz proteinowa), która w połączeniu z minimum 6 godzinami snu dziennie, zapewnia trwałą i szybką utratę wagi. Dwufazowa dieta nocna pomogła tysiącom osób schudnąć i utrzymać osiągnięte rezultaty, bez konieczności przestrzegania rygorystycznych ograniczeń żywieniowych. I faza (jednodniowa) pobudza natychmiastową utratę wagi i przyspiesza spalanie tłuszczu. II faza (sześciodniowa) utrzymuje organizm w trybie spalania tłuszczu, pozwalając na zdrową utratę wagi i nie pozbawiając organizmu składników odżywczych. Wystarczy naprzemiennie stosować obie fazy i regularnie sypiać, by zobaczyć natychmiastowe efekty. Z dietą nocną błyskawicznie stracisz zbędne kilogramy, spalisz tłuszcz, ale nie mięśnie, ograniczysz zatrzymywanie wody w organizmie, unikniesz efektu plateau (zatrzymanie procesu chudnięcia), znacząco poprawisz swój stan zdrowia, a także zmniejszysz ryzyko wystąpienia chorób serca, nowotworów czy cukrzycy typu 2, a przy tym możesz spożywać wiele produktów, takich jak: masło orzechowe, awokado czy ziemniaki. Książka, oprócz naukowego wyjaśnienia zasad działania i korzyści wynikających ze stosowania diety, zawiera również przepisy na zdrowe i pożywne dania i plan posiłków na 28 dni, zestawy ćwiczeń, które można wykonywać w domu, a także instrukcje, jak przestrzegać diety - nawet podczas wakacyjnych wyjazdów. Dieta nocna to świetny sposób na zgubienie każdej ilości zbędnych kilogramów - już dziś zacznij chudnąć podczas snu! (Rec. Wydawn.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dieta w chorobach autoimmunologicznych : przepisy / Joanna Dronka-Skrzypczak. - Wydanie I - 1 dodruk. - Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2019. - 192 strony : fotografie ; 21 cm.
Jeśli sięgasz po Dietę w chorobach autoimmunologicznych. Przepisy, zapewne już wiesz, że należy wyeliminować ze swojego jadłospisu pewne składniki, takie jak gluten, mleko, jajka czy ulubione warzywa i owoce. Z Diety w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej? dowidziałeś się, dlaczego tak ważna dla Twojego zdrowia jest indywidualizacja odżywiania i jakie pociąga za sobą korzyści. Zadajesz sobie teraz zapewne pytania: Czy naprawdę potrzebna jest aż taka rewolucja żywieniowa, by czuć się lepiej? Czy będę już na diecie do końca życia? A co z poranną kawą z mlekiem? Największą trudnością przy wdrożeniu diety eliminacyjnej nie jest samo wykluczenie produktów, ale poznanie tych, które staną się podstawą nowego codziennego jadłospisu. Rotacja produktów i stosowanie zamienników pomoże urozmaicić dietę, a przede wszystkim wyciszyć układ immunologiczny, zapobiegając powstawaniu nowych alergii. Książka zawiera bazę przepisów, które pokazują niemal nieograniczone możliwości codziennego komponowania zdrowych i zbilansowanych posiłków opierających się na podstawowych, łatwo dostępnych składnikach. Dzięki zamieszczonym przepisom zobaczysz, że stosując dietę eliminacyjną, możesz wyczarować cuda zarówno na śniadanie, obiad, kolację, przekąski, jak i na romantyczną kolację we dwoje, świąteczny obiad dla rodziny, desery oraz wiele innych okazji. (Rec. Wydawn.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Czy chcesz, aby efekty diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej® towarzyszyły Ci już przez całe życie? Kontynuacja bestsellerowego zbioru przepisów do diety dr Ewy Dąbrowskiej to zestaw konkretnych wskazówek oraz metod, które pomogą Ci prawidłowo wyjść z postu i wprowadzić zmiany we wszystkich aspektach Twojego życia. Spójrz na nie i na swoją dietę holistycznie. Czytając tę książkę, poznasz: 5 filarów zdrowego odżywiania, które staną się podstawą Twojej diety, powody, dla których nie możesz schudnąć i pozbyć się problemów ze zdrowiem, „tajemne” metody dietetyków przedstawione w czytelny sposób, reguły prawidłowego i świadomego komponowania posiłków, zasady efektywnej aktywności fizycznej i sekret trwałej motywacji. Raz na zawsze przejmij kontrolę nad swoim zdrowiem, sylwetką i… całym życiem! Niniejsza książka, którą z serca polecam, jest holistycznym spojrzeniem na człowieka. Znajdziemy tu rozdziały opracowane przez dietetyka klinicznego, trenera personalnego, duszpasterza, a nawet trenera rozwoju osobistego, który pomoże znaleźć motywację do podejmowania wyzwań. dr Ewa Dąbrowska (Z okł.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Od postu do pełnowartościowego odżywiania - smacznie i prosto! Ta książka to jedyna na rynku pozycja zawierająca zbiór przepisów na prawidłowe i zdrowe wyjście z diety warzywno-owocowej! Znajdziesz w niej: - informacje dotyczące kolejnych etapów wychodzenia z postu – pełny program w jednym miejscu, - 115 doskonałych przepisów zgodnych z protokołem wyjścia z diety, - listę produktów niezbędnych do przeprowadzenia każdego z etapów wychodzenia, - przykładowe zestawy menu, - sprytne wskazówki, porady dietetyczne i triki na właściwe odmierzanie składników i porcji posiłków. Wszystko, co musisz wiedzieć o zdrowej diecie i wychodzeniu z postu warzywno-owocowego - zebrane w jednym miejscu Wraz z poprzednimi tomami książka ta tworzy spójny program dietetyczny, który ułatwia trwałą zmianę nawyków żywieniowych. Dostarczając praktycznych przepisów kulinarnych na okres wychodzenia z diety warzywno-owocowej, uzupełnia też istotną lukę w publikacjach poświęconych tej diecie. Serdecznie polecam! dr Ewa Dąbrowska (Z okł.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Moi drodzy, w dzisiejszych czasach, w dobie ogromnego rozwoju badań naukowych i nowoczesnych technologii medycznych zarówno z zakresu diagnostyki, jak i farmakoterapii coraz większego znaczenia nabiera pierwotna i wtórna profilaktyka chorób. W obu przypadkach ważną rolę odgrywa żywienie człowieka na każdym etapie jego życia. Prawidłowe odżywienie zdrowych oraz chorych to podstawa profilaktyki chorób przewlekłych i ich powikłań, podstawa efektu terapeutycznego prowadzącego do remisji objawów lub wyzdrowienia. Bezpośrednio przekłada się także na aspekty ekonomiczne związane z postępowaniem medycznym. Pomysł napisania podręcznika wynika z tego, że współczesna medycyna nie może być odizolowana od żywienia również dlatego, że w wielu przypadkach żywienie jest ważnym elementem leczenia choroby. W związku z powyższym lekarz ma obowiązek posiadania podstawowej wiedzy z tego zakresu, przekazując pacjentowi podstawowe zalecenia żywieniowe, zanim skieruje go do dietetyka. W kwestii żywienia lekarz i dietetyk powinni mówić jednym głosem, aby uniknąć nieprawidłowości, które w sposób istotny mogą wpłynąć na stan zdrowia pacjenta. Elżbieta Poniewierka
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Monografia pomyślana została jako implementacja […] postulatów wielodyscyplinarnego podejścia do problematyki zdrowotnej […]. Książka jest także odpowiedzią na upowszechniającą się świadomość krytycznej roli zachowań żywieniowych w panoramie determinantów niezakaźnych chorób przewlekłych […], uwzględniającą złożone powiązania sposobu żywienia z wieloma elementami kontekstu życia jednostek. (Z okł.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Nazwy autorów na stronach V-VIII.
Dietetyka sportowa to obecnie jedna z najbardziej rozwijających się nauk żywieniowych. Skupia się na badaniu wpływu diety lub określonego sposobu żywienia na kondycję i wytrzymałość osób aktywnych fizycznie. Zajmuje się również opracowaniem i implementacją strategii żywieniowych mających na celu poprawę ogólnego stanu zdrowia, wydolności fizycznej i składu ciała. W książce znajdują się wszystkie niezbędne informacje służące min. indywidualnemu dopasowaniu diety do planu treningowego (uwzględniając również okres startowy oraz często celowe wahania masy ciała), potrzeby wynikające z występowania problemów zdrowotnych (alergie pokarmowe, cukrzyca, zaburzenia odżywiania). Nie zabrakło również wskazówek potrzebnych do planowania jadłospisu względem rodzaju uprawianej dyscypliny, odżywiania w czasie podróży, doboru suplementacji uwzględniającej jej skuteczność, legalność oraz bezpieczeństwo stosowania. Publikacja jest niezbędnym źródłem wiedzy dla dietetyków sportowych, pomocą dydaktyczną dla studentów i nauczycieli akademickich na kierunkach dietetycznych, medycznych i wychowania fizycznego. Dla osób aktywnych fizycznie wyjaśni najważniejsze aspekty dietetyki sportowej i wskaże prawidłowe zasady sposobu odżywiania. (Rec. Wydawn.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej