56 wyników
Książka
W koszyku
Na okładce: Zdrowa dieta na całe życie oraz: 148 przepisów.
Rzucam cukier to przewodnik, z którym dokopiesz niezdrowym przyzwyczajeniom, zrzucisz kilogramy i poczujesz się zdrowa i szczęśliwa. Schudłam, a moja cera wyraźnie się oczyściła. Kiedy rzuciłam białe paskudztwo, poczułam, że mój organizm zdrowieje. Odzyskałam dobre samopoczucie i ten wyjątkowy rodzaj energii, jaki pamiętam z dzieciństwa. Sarah Wilson przyznaje, że była cukroholiczką. Dopiero kiedy dostrzegła związek między spożyciem cukru a skokami wagi, huśtawkami nastroju, zaburzeniami snu i chorobami tarczycy, zrozumiała, że musi coś zmienić. To nie od tłuszczu tyjemy, tylko od cukru! Książka Rzucam cukier wykorzystuje doświadczenie Sary, żeby pomóc ci: - pokonać cukrowy nałóg dzięki sprawdzonemu 8-tygodniowemu programowi odwykowemu; - zwalczyć pokusy i napady głodu poprzez stosowanie skutecznych i prostych sztuczek; - schudnąć i wypięknieć; - gotować bezcukrowo, podając przepisy na 108 deserów, ciast, czekolad, przysmaków dla dzieci, przekąsek i potraw oczyszczających. - Przecież cukier jest naturalny! - To prawda. Zupełnie jak ropa naftowa. I arszenik. (Rec. Wydawn.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Nie ma prawdopodobnie produktu, z którego można by przygotować tyle smacznych i zdrowych dań co z ziemniaków. Na naszym stole zajmują one codziennie "honorowe" miejsce. Znakomicie pasują do ryby, mięsa, grzybów, warzyw, a nawet kaszy. Gotowane i smażone, pieczone i tarte, mielone i suszone, duszone i faszerowane... Z ziemniakami zupa jest smaczniejsza i sałatka bardziej apetyczna... (Fragment wprowadzenia)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę by zobaczyć szczegóły.
Oddział dla dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Filia Magdalena
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Biblioteka Naukowo-Techniczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bajaderka / Beata Tyszkiewicz, Karolina Wajda, Wiktoria Bosc. - [Warszawa] : Fundacja Norwida, 2016. - 223 strony : ilustracje kolorowe ; 25 cm.
"Będąc przed laty kilka dni w Paryżu zaczęłyśmy mówić z Karoliną i Wiktorią o książce "Bajaderka". Siedziałyśmy w ogrodzie naszych przyjaciół Elie i Beaty de Robien. Obie moje córki od dawna namawiały mnie, bym spisała, co i jak gotuję, i opisała potrawy, które one lubią. Od tamtej rozmowy minęło kilka lat. Pisałam, coś dopisywałam, urozmaicałam przepisy i opowieści kulinarne anegdotami filmowymi, kompletowałem zdjęcia. Potem Wiktoria, która wydawała w Szwajcarii książkę poświęconą kuchni polskiej, dołączyła ze swoimi przepisami i fotografiami. Wreszcie swoje dorzuciła także Karolina, która potrafi wydać przyjęcie na dwanaście osób, i na dwadzieścia cztery osoby, i na sześćdziesiąt osób, i na sto też". Beata Tyszkiewicz (Z okł.)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Filia Magdalena
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Filia Zawodzie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dieta ketogeniczna : książka kucharska : 140 przepisów na każdy dzień / Leanne Vogel ; przekład: Małgorzata Samborska. - Wydanie I. - Warszawa : Zwierciadło, 2020. - 382, [2] strony : fotografie, ilustracje, portrety ; 25 cm.
Tytuł oryginału: The Keto diet cookbok.
Leanne Vogel w najnowszej książce uczy jak przygotować smaczne potrawy z produktów, które mamy w kuchni, wprowadzać nowe składniki i pokazuje, jak sprawić, by dieta keto działała w sposób prosty i łatwy! W książce znajdziesz m.in.: informacje, jak wprowadzić organizm w stan ketozy oraz jak wybrać potrawy poprawiające samopoczucie, porady, jak wykorzystać łatwo dostępne produkty i przygotować pyszne dania, urozmaicone i niebanalne przepisy na śniadania, obiady, kolacje, słodkie i pikantne przekąski, napoje i dodatki do potraw, dodatkowe szczegóły o wartościach odżywczych przygotowywanych posiłków oraz substytuty dla osób z ograniczeniami żywieniowymi, takich jak wegetarianie i alergicy pokarmowi. W tej książce kucharskiej znajdziesz dziesiątki pysznych sposobów na polepszenie swojej codziennej diety. Zadbaj o swoje ciało, a ono ci się odwdzięczy. (Rec. Wydawn.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dieta w chorobach autoimmunologicznych : przepisy / Joanna Dronka-Skrzypczak. - Wydanie I - 1 dodruk. - Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2019. - 192 strony : fotografie ; 21 cm.
Jeśli sięgasz po Dietę w chorobach autoimmunologicznych. Przepisy, zapewne już wiesz, że należy wyeliminować ze swojego jadłospisu pewne składniki, takie jak gluten, mleko, jajka czy ulubione warzywa i owoce. Z Diety w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej? dowidziałeś się, dlaczego tak ważna dla Twojego zdrowia jest indywidualizacja odżywiania i jakie pociąga za sobą korzyści. Zadajesz sobie teraz zapewne pytania: Czy naprawdę potrzebna jest aż taka rewolucja żywieniowa, by czuć się lepiej? Czy będę już na diecie do końca życia? A co z poranną kawą z mlekiem? Największą trudnością przy wdrożeniu diety eliminacyjnej nie jest samo wykluczenie produktów, ale poznanie tych, które staną się podstawą nowego codziennego jadłospisu. Rotacja produktów i stosowanie zamienników pomoże urozmaicić dietę, a przede wszystkim wyciszyć układ immunologiczny, zapobiegając powstawaniu nowych alergii. Książka zawiera bazę przepisów, które pokazują niemal nieograniczone możliwości codziennego komponowania zdrowych i zbilansowanych posiłków opierających się na podstawowych, łatwo dostępnych składnikach. Dzięki zamieszczonym przepisom zobaczysz, że stosując dietę eliminacyjną, możesz wyczarować cuda zarówno na śniadanie, obiad, kolację, przekąski, jak i na romantyczną kolację we dwoje, świąteczny obiad dla rodziny, desery oraz wiele innych okazji. (Rec. Wydawn.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta książka to jedyna na rynku pozycja zawierająca zbiór przepisów na prawidłowe i zdrowe wyjście z diety warzywno-owocowej! Znajdziesz w niej: - informacje dotyczące kolejnych etapów wychodzenia z postu - pełny program w jednym miejscu, - 115 doskonałych przepisów zgodnych z protokołem wyjścia z diety, - listę produktów niezbędnych do przeprowadzenia każdego z etapów wychodzenia, - przykładowe zestawy menu, - sprytne wskazówki, porady dietetyczne i triki na właściwe odmierzanie składników i porcji posiłków. Wszystko, co musisz wiedzieć o zdrowej diecie i wychodzeniu z postu warzywno-owocowego - zebrane w jednym miejscu. Wraz z poprzednimi tomami książka ta tworzy spójny program dietetyczny, który ułatwia trwałą zmianę nawyków żywieniowych. Dostarczając praktycznych przepisów kulinarnych na okres wychodzenia z diety warzywno-owocowej, uzupełnia też istotną lukę w publikacjach poświęconych tej diecie. Serdecznie polecam! dr Ewa Dąbrowska (Rec. Wydawn.)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Biblioteka Naukowo-Techniczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Od postu do pełnowartościowego odżywiania - smacznie i prosto! Ta książka to jedyna na rynku pozycja zawierająca zbiór przepisów na prawidłowe i zdrowe wyjście z diety warzywno-owocowej! Znajdziesz w niej: - informacje dotyczące kolejnych etapów wychodzenia z postu – pełny program w jednym miejscu, - 115 doskonałych przepisów zgodnych z protokołem wyjścia z diety, - listę produktów niezbędnych do przeprowadzenia każdego z etapów wychodzenia, - przykładowe zestawy menu, - sprytne wskazówki, porady dietetyczne i triki na właściwe odmierzanie składników i porcji posiłków. Wszystko, co musisz wiedzieć o zdrowej diecie i wychodzeniu z postu warzywno-owocowego - zebrane w jednym miejscu Wraz z poprzednimi tomami książka ta tworzy spójny program dietetyczny, który ułatwia trwałą zmianę nawyków żywieniowych. Dostarczając praktycznych przepisów kulinarnych na okres wychodzenia z diety warzywno-owocowej, uzupełnia też istotną lukę w publikacjach poświęconych tej diecie. Serdecznie polecam! dr Ewa Dąbrowska (Z okł.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Domowa pierogarnia / Grażyna Betlej-Furman. - Ożarów Mazowiecki : Wydawnictwo Olesiejuk, 2014. - 90, [6] stron : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
(Swojska Kuchnia)
Na okładce podtytuł: pierogi, kluski, knedle, naleśniki, kopytka, pyzy, racuszki.
Pierogi, kluski, naleśniki, placuszki to prawdziwa poezja polskiej kuchni. Potrawy te wprowadzają domowy klimat, miło jest przygotowywać je w towarzystwie – lepienie pierogów w większym gronie to prawdziwa przyjemność! Tradycyjne przepisy autorka wzbogaca o zdrowe, naturalne dodatki, które sprawiają, że są to dania pełnowartościowe odżywczo. Uwzględnia przy tym rytm pór roku, proponując na zimę np. farsz z kasz, fasoli i soczewicy, na wiosnę i lato – botwinkę, młodą pokrzywę, cały bukiet ziół i sezonowe owoce, a na jesień – grzyby i orzechy. Znajdziemy tu też pomysły na wykorzystanie regionalnych specjałów z owczego mleka takich jak sery typu bryndza i oscypek, które są obecnie dostępne w całej Polsce. Uwielbiam gotować dla rodziny i gości, no i oczywiście jeść – wyznaje autorka, która prowadzi słynące z wyśmienitego jadła gospodarstwo agroturystyczne w Beskidzie Niskim.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Filia Zawodzie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału : „Pererabotka i chranenie fruktov, jagod i ovoščej" 1985.
Owoce i warzywa odgrywają ważną rolę w racjonalnym żywieniu człowieka. Zawierają one węglowodany, witaminy, kwasy organiczne oraz związki mineralne i substancje aromatyczne. Stanowią również cenne źródło substancji aktywnych biologicznie, niezbędnych dla zapobiegania i leczenia chorób serca, układu krążenia, a także przewodu pokarmowego, zaburzeń przemiany materii i innych. Dlatego nie można sobie wyobrazić racjonalnego żywienia bez owoców i warzyw. (Fragment tekstu)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Naukowo-Techniczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dziewczyny z wypiekami / Małgorzata Nagat & Agata Stankiewicz. - [Warszawa] : [Burda Media Polska], [copyright 2019]. - 177, [7] stron : fotografie ; 27 cm.
Na okladce: Food Network.
Dziewczyny z wypiekami sprawią, że Twój świat będzie wyjątkowo słodki. Agata i Małgosia uwielbiają słodkie wyzwania. Z pasją przygotowują przysmaki na wszelkie okazje i nikt nie potrafi oprzeć się ich propozycjom. Urodziny, rodzinne spotkania, bożonarodzeniowy lub wielkanocny obiad to tylko kilka spośród wielu okazji, które możesz ukoronować przepysznymi deserami autorstwa Sugar Lady i Candy Gold. W tej książce znajdziesz wszystkie przepisy na torty z programu "Dziewczyny z wypiekami", ale nie tylko! Lawendowy creme brulee, brownie z solonym karmelem, sernik dyniowy? A może pistacjowe trufle z kardamonem? Lub gruszkowo-miętowy strudel z nutą pomarańczy? Którekolwiek przepisy z książki Dziewczyny z wypiekami wybierzesz, smakołyki, które przygotujesz, oczarują wszystkich doskonałym smakiem. Idealna słodycz gwarantowana! (Rec. Wydawn.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okł. podtytuł: przewodnik po dzikich roślinach jadalnych i przepisy na pyszne dania z pędów, liści, chwastów, nasion, orzechów i kwiatów.
Brzoza, topola, tatarak, czeremcha, koniczyna, ślaz, mniszek, szarłat, trawa… te rośliny znajdziesz na najbliższej łące, w lesie i ogródku. I wszystkie możesz zjeść, zupełnie za darmo! Zbieractwo i przygotowywanie posiłków z tego, co rośnie w naszych ogródkach, pobliskich lasach czy przy polnych ścieżkach, to nie tylko zdrowa, ale i smaczna pasja, która dodatkowo pomaga planecie, wpisując się w trend "zero waste". Przed tobą przewodnik po świecie jadalnych roślin, prosto od syna światowej guru surowego żywienia, Victorii Boutenko. Wskazówki Sergeia pozwolą ci z łatwością opanować: - podstawowe zasady bezpiecznego zbierania dzikich roślin, - sposoby identyfikacji jadalnych roślin i rozpoznawania tych trujących, - etykietę zbierania i metody przyrządzania, dzięki którym będziesz cieszyć się ich wyjątkowym smakiem. Książka zawiera także 67 przepisów na niezwykle odżywcze zielone koktajle, sałatki, dressingi do sałatek, pasty, krakersy, dania główne, soki i słodycze, które przygotujesz z chwastów, jagód, korzonków i liści oferowanych przez inspirujący świat flory łąk, lasów i trawników. Zainspiruj się poszukiwaniami Siergeia Boutenko i odkryj, że twoje najbliższe otoczenie jest pełne darmowego, zdrowego jedzenia! (Z okł.)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Filia Magdalena
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej : 2400 przepisów / Hanna Szymanderska. - Warszawa : Rea, copyright 2003. - LX, 1064 stron, [48] stron tablic : fotografie ; 25 cm.
Unikalny zbiór 2400 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni. Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są wśród nich takie zapomniane specjały jak potrawy z raków i nalewki. Encyklopedia stanowi kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej, współczesnej i kresowej. Zawarto w niej terminologię używaną w kuchni polskiej, ujętą w dziale ?Abecadło kulinarne, czyli od auszpiku do zasmażki?.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Słodko, zdrowo i z kilku składników. Marzysz o idealnej sylwetce, ale nie wyobrażasz sobie życia bez słodyczy? Sądzisz, że nie da się schudnąć, nie rezygnując z ulubionych deserów? A może szukasz zdrowych słodyczy dla swoich dzieci? Agnieszka Stolarczyk, autorka popularnego profilu na Instagramie, zabiera nas do swojej kuchni i pokazuje, że słodkie przysmaki mogą być zdrowe, sycące i niskokaloryczne. A dzięki zaledwie kilku składnikom bazowym możesz wyczarować pyszne i zdrowe słodkości. Jak we własnej kuchni przygotować zamienniki ulubionych sklepowych batonów i cukierków? Czy to możliwe, by w pięć minut wyczarować aromatyczne ciasto do kawy? W jaki sposób zamienić podstawowe składniki, które zawsze masz w lodówce, w pyszny i szybki deserek? To książka dla każdego, kto chce odżywiać się zdrowo, jednocześnie nie rezygnując z ulubionych łakoci. Spróbuj pysznych placuszków, energetycznych batonów, fit ciast, zdrowych cukierków i znakomitych deserów. Przygotuj słodkie potrawy na śniadanie, podwieczorek, do lunchboxa czy na spotkanie z rodziną lub z przyjaciółką. Poznaj ponad 100 przepisów na słodkie dania, które nie powodują wyrzutów sumienia. (Rec. Wydawn.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - wypożyczenia krótkoterminowe
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jadłonomia : kuchnia roślinna : 100 przepisów nie tylko dla wegan / Marta Dymek. - Wydanie 2. - Warszawa : Dwie Siostry, 2017. - 282, [6] stron : ilustracje kolorowe ; 22 cm.
(Jadłonomia / Marta Dymek ; 1)
Pierwsza książka kucharska twórczyni „Jadłonomii” - najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej. Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Na te i wiele innych pytań znajdziecie odpowiedź w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek - znanej z programu „Dzień dobry TVN” autorki „Jadłonomii”, najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013. W książce znajdziecie ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu. (Rec. Wydawn.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jarska kuchnia siostry Anieli / Aniela Garecka. - Kraków : Wydawnictwo Salwator, copyright 2007. - 150 stron : ilustracje kolorowe ; 21 cm.
U góry okładki: Zdrowe odżywianie.
Zrezygnowanie z ulubionych potraw mięsnych na rzecz sałatek, surówek i innych wymyślnych jarskich dań nie będzie wyrzeczeniem. Przepisy zamieszczone w książce to nie tylko sposób na zdrowe odżywianie, ale uczta dla podniebienia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Naukowo-Techniczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przedruk, oryginał : Warszawa : nakład autora, 1885.
Oto do rąk współczesnego konesera sztuki kulinarnej trafia książka "z myszką". Napisała ją przed stu laty Lucyna Ćwierczakiewiczowa, znana i ceniona wówczas autorka prac o tej tematyce. Podczas lektury poradnika Czytelnik ze zdziwieniem przekona się, że niejeden przepis, zdecydowanie - jego zdaniem - nowoczesny, był już doskonale znany naszym babkom! Książka wydana jest jako reprint, a więc bez żadnych zmian w treści i układzie w stosunku do wydania z 1885 roku. Mimo dawnego języka, składni i pisowni, przydających jej swoistego uroku, tekst jest na tyle zrozumiały, że można w pełni korzystać z podanych przepisów... (Fragment wstępu)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Naukowo-Techniczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jesień w kuchni Pięciu Przemian : przepisy wegetariańskie / Anna Czelej. - Wydanie 2. - Białystok : Wydawnictwo Illuminatio Łukasz Kierus, 2014. - 227, [5] stron : ilustracje kolorowe ; 21 cm.
(W kuchni Pięciu Przemian / Anna Czelej.)
Jesienią, gdy więcej czasu możemy spędzić w kuchni, zmieniamy sposób przygotowania potraw, dłużej je gotujemy, pieczemy i dusimy. W jesiennym menu zgodnym z Pięcioma Przemianami dominują gęste, zawiesiste zupy, warzywa podawane na ciepło, sałatki z kaszami i warzywami strączkowymi. Aby zrównoważyć jesienną energię yin, należy spożywać produkty o smaku ostrym, czyli między innymi białe warzywa: korzeń pietruszki i selera, por, cebulę, kalafior czy kapustę, zaś dla wzmocnienia organizmu i rozgrzania go, z umiarem doprawiać potrawy imbirem, czosnkiem lub chili. Jesienią nie możemy zapomnieć o robieniu zapasów i przygotowaniu przetworów z warzyw i owoców, aby móc się cieszyć ich walorami zimą. Zupa brokułowa z kurkami, zupa cebulowa z kaszą jaglaną, sałatka z fasoli i jarmużu, kotlety z grzybów leśnych z sosem żurawinowym to tylko niektóre z pysznych, zdrowych i zrównoważonych posiłków, które przyrządzisz z tą wyjątkową publikacją. Wszystkie przepisy zawarte w książce są wegetariańskie, sezonowe, a większość także bezglutenowa. Wykorzystaj bogactwo jesieni z kuchnią Pięciu Przemian! (Rec. Wydawn.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Filia Magdalena
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Oddaję dzisiaj w Państwa ręce receptury moich dań autorskich. Mam nadzieję, że spotkają się z Państwa uznaniem i pozwolą na spędzenie wielu wyjątkowych chwil w towarzystwie dobrego smaku. W trakcie kulinarnych podróży potwierdziło się, że uzyskanie wyjątkowego smaku wymaga zastosowania starannie dobranych składników. Ponadto czas przygotowania potraw można znacząco skrócić korzystając z gotowych półfabrykatów, takich jak: owoce w żelu - frużelina, masa makowa, czy jabłka prażone - szarlotka, będących produktami firmy Prospona sp. z o.o. z Nowego Sącza. Z głębi serca polecam Państwu, gdyż z pewnością są jedną z przyczyn wyjątkowości prezentowanych w niniejszej publikacji dań. (Wstęp)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Naukowo-Techniczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej